Atacuri de panica

0
360

Dr. Ionescu Mihaita E. Radu, ne vorbeste despre ce este, cat dureaza si care sunt semnele si simptomele unui atac de panica. De asemenea, emisiunea abordeaza factorii de risc si atenuatori si, cel mai important, cum se poate gestiona pe moment un atac de panica si ce strategii pot fi adoptate de o persoana ce sufera de aceasta tulburare.
Atacul de panica reprezinta o tulburare paroxistica, un sentiment insotit de teama asociat cu simptome care deranjeaza subiectul: cefalee, palpitatie, constrictie toracica, senzatie de defecatie, nevoia stringenta de a urina, senzatia alternativa de cald-rece, tremur si transpiratie la nivelul extremitatilor, dureri musculare.
Orice persoana poate sa faca atac de panica, dar este mai pregnant la persoanele care sufera de o boala cronica (ex.: cancer) sau la persoanele care traiesc sub stres.
Tratamentul atacurilor de panica se realizeaza prin psihoterapie sau farmacoterapie, insa se recomanda pacientului sa faca exercitii de respiratie sau sa-si deturneze atentia catre un eveniment placut pe care sa-l fixeze pentru a uita de cauzele atacului de panica.

Articolul următorOrganisme modificate genetic – Partea II