Analiza Minerala Tisulara (AMT) – Partea II

0
477

Dr. Tiron Ştefan – posturolog

AMT permite aprecierea nivelului mediu de minerale existente in celule si a principalelor metale toxice depozitate in organism. Cele mai frecvente metale toxice evidentiate prin analiza minerala tisulara sunt cadmiul, plumbul, arsenicul. impreuna cu examenul clinic, AMT permite elaborarea unei strategii nutritionale strict individualizate si recomandarea unei scheme cu integratori (combinatie sinergica de vitamine + minerale + extracte din plante), conform necesitatilor particulare ale pacientului.
Scopul Analizei Minerale Tisulare este sa depisteze dezechilibrele inainte ca boala sa se manifeste clinic sau paraclinic si indica riscurile intoxicatiilor cu minerale: dezvoltarea modificarilor metabolismului glucidic, infectiilor, osteoporozei, litiazei, anemiei, disfunctiilor tiroidiene si suprarenalice, patologiilor aparatului digestiv.
in acest episod, Dr. Tiron Ştefan atrage atentia asupra cauzelor intoxicatiilor cu minerale: modul defectuos in care se administreaza deseurile in Romania, vehiculele care constituie o sursa veritabila de poluare si alimentele care contin intr-o cantitate nepermis de mare un anumit tip de mineral.

Analiza Minerala Tisulara (AMT) – Partea a III-a

Articolul următorOrganisme modificate genetic – Partea II