Concursul pentru director de casă județeană de asigurări de sănătate: Cinci promovați

0
644

Cinci dintre candidații care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au promovat, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cel mai mare punctaj a fost obținut de candidatul din Maramureș (93,3), urmat de Iași (80.7), Tulcea (79,8), Cluj (79,75) și Bistrița Năsăud (70,10).

Toți ceilalți 28 de candidați care s-au prezentat au obținut punctaje sub nivelul cerut, de 70.

Eventualele contestații se pot depune până pe data de 10 mai, la ora 17:00, la sediul CNAS – Cabinet Președinte sau pe e-mail.

Joi, Adrian Gheorghe, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat că dintre cei 54 de candidați admiși la proba scrisă pentru ocuparea posturilor de directori generali ai caselor de asigurări de sănătate și CAS a OPSNAJ, s-au prezentat 33, astfel că în acest moment sunt 20 de case de asigurări despre care “știm sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs”.

Președintele CNAS a mai spus că în cel mai scurt timp, va fi publicată procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte case de asigurări de sănătate care nu au putut fi ocupate în urma concursului desfășurat joi, la Spitalul Universitar de Urgență București.

“Au existat 60 de candidați ce și-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceștia, în urma selecției dosarelor, au fost admiși la proba scrisă, pe baza criteriilor de participare la concurs, 54 de candidați ce aveau dreptul să se prezinte astăzi la proba scrisă. Dintre aceștia, s-au prezentat 33 de candidați. În acest moment, sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care știm sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două case de asigurări de sănătate nu s-a scos postul la concurs, la alte trei case de asigurări de sănătate nu s-a înscris niciun candidat, la o casă s-a înscris un candidat dar care nu a trecut de selecția dosarului, iar la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puțin un candidat care putea participa la proba scrisă însă nu s-au prezentat. Numărul caselor de asigurări de sănătate la care nu se va ocupa postul poate crește în funcție de rezultatele probei scrise. Timpul alocat probei scrise a fost de trei ore”, a declarat Adrian Gheorghe.

Adrian Gheorghe a precizat că joi dimineață, comisia de examen s-a întâlnit la Spitalul Universitar de Urgență București și a elaborat două variante de concurs,iar în urma procedurilor inițiale, unul dintre candidați a extras, de față cu toți ceilalți, o variantă dintre cele două elaborate. Fiecare variantă a conținut zece întrebări, fiecare punctată cu zece puncte, în total un maximum de 100 de puncte.

Articolul precedentCol. dr. Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare este în plină dezvoltare
Articolul următorA doua zi a Maratonului Vaccinării – Ediția București: Câte persoane au fost imunizate